Den 70

Činnosti 

  • Transportní bedna.
Protože se den vyplutí nezadržitelně blíží, rozkýval jsem se k výrobě transportní bedny. Nějakou chvíli jsem váhal, jestli vyrobit bednu o velikosti zkompletované lodi (šlo hlavně o výšku danou stožárem), nebo něco menšího s tím, že přední nástavba se stožárem bude sejmutá. Nakonec jsem si napsal vzorečky pro výpočet velikosti polotovarů, shromáždil a proměřil všechny použitelné zbytky sololitu a lišt a když jsem to párkrát prohnal Excelem, vyšlo mi, že vytvořím větší (čti vyšší) variantu. Koneckonců, pokud se neosvědčí, můžu tu menší bednu vyrobit taky.


Rodina byla u moře, tak jsem mohl využít kuchyňský stůl, který je nesrovnatelně rovnější než ten v dílně a navíc se dá obcházet. A i televize, lednička a sporák je na dosah...

Lepil jsem Soudalem D4, stejným, který už byl použit k lepení obšívky trupu.

Lepení druhé bočnice.

Jako rukojeť k přenášení jsem použil plastové ucho z papírové bedny od notebooku, které jsem si vyptal v sousední firmě.

Ještě pohled zespodu.

Detail uchycení odnímatelné bočnice. Šroubky jsou M4, s hlavičkami zalepenými do dřevěného špalíčku (polotovarem byla šprušle z dětské postýlky).

Celkový pohled na bednu, vystříkal jsem na ni všechny plonkovní a staré spreje, co jsem ve sklepě našel...no, pro svůj účel až moc dobré.

Bedna s uzavřenou bočnicí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pilot 24 - Dokumentace

Úvod

Pilot 24 - Opravdu naposled?