Den 61

Činnosti 

  • Finalizace paluby a trupu.
V klidu, při sluníčku, jsem dokončil nátěr paluby a na ní umístěných detailů, přilepil jsem lana zábradlí a vrhnul se na obtisky. A taky jsem vyměnil ručně dělaná očka za rybářské obratlíky.

Taky jsem vylepšil tvar držáku kormidelní perutě a nalakoval jsem jej na zeleno.


Celkový pohled na dokončenou palubu.

Příď.

Záď.

První test nálepek. 

Zkoušel jsem je na bedně u které se mi podařil krupičkový povrch. Jak vidět, nálepka perfektně přilnula a okopírovala povrch. Následně jsem ještě bednu přestříkal lakem, abych zjistil, jak se snáší s původním nátěrem. Vše bylo OK.


Výroba nálepek byla nad očekávání jednoduchá: potištěný speciální papír (viz. předchozí díl) jsem přestříkal bezbarvým lakem a po hodinovém schnutí jsem obtisk vystřihl. Místo pro umístění obtisku jsem natřel Adhesolem. Nálepku jsem vložil do vody, počkal až se uvolní a sesunul ji na místo určení. Následně jsem jemným hadříkem vytlačil zpod nálepky vzduchové bubliny, vodu a Adhesol a nechal 15 minut zasychat. Posledním krokem bylo přetření nálepky Tensolem (ale to bylo asi zbytečné).

Potřeby na výrobu nálepek:
  • Bezbarvý lak, mám vyzkoušený přestřikový lak lesklý od PRIMY (vyhoví asi jakýkoliv, jen je potřeba, aby byl kompatibilní s nálepkami a podkladovým lakem).
  • Roztoky na obtisky
  • a samozřejmě štětec 🙂
Tady je výsledek.

Na zádi ještě domovský přístav. Oprýsknutí laku je od ostré hrany svěráku, opravil jsem jej štětcem sprejovou barvou nastříkanou do kelímku, kde jsem ji nechal trošku zhoustnout.

Tady jsou části obratlíků, které nahrazují původní neuměle vyrobená očka.

Zábradlí je vyrobené z chirurgického nylonu. Na jedno zábradlí je lepeno epoxidem, na druhé sekundovým gelem. Uvidíme, co bude držet lépe.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pilot 24 - Dokumentace

Úvod

Pilot 24 - Opravdu naposled?