Den 52 až 54

Činnosti 

  • Interiér kormidelny.
  • Pár detailů na nástavbách.
Protože je v dílně zima jako v psírně, zabýval jsem se v těchto dnech interiérem kormidelny (toto je mi dovoleno v kuchyni). Vzorem mi byly různé snímky z podobných lodí. Bohužel netuším, co je umístěno v zadní části, takže se mi snad něco duchaplného podaří vymyslet.

Vše je vyřezáno z plastikové výstražné tabulky Zákaz vstupu a slepeno hustým sekundovým lepidlem.


Stůl, kormidelní stojan, v pravém rohu topení. Na podlaze gumové rohože vyrobené z prvního zkušebního odlitku plátů paluby.

Pohled z pravoboku do kormidelny. Používám akrylátové barvy Agama (tedy zatím bílou a černou), zbytek mám objednaný podle vzorníku.

Pohled z levoboku do kormidelny. Přetáhnutí černé barvy si nevšímejte, už je to začištěno oškrábnutím skalpelem.

Stav nástaveb. Hotovy jsou rámy dveří (potřeba zasklít, vyplaňkovat a obrousit na přesný rozměr), nějaké bedny na nářadí (chybí natřít dřevěné latě na zeleno a přilepit je), ventilační hříbky jsou už napevno.

Podle fotografií je na přední nástavbě nějaký člun na stojanu. Bohužel, jak přesně vypadá, není z fotografie patrné.

V popředí je první odlitek paluby. 

Při oddělování od podložky (nikoliv formy) se roztrhl, musím použít jiný separátor, asi něco na voskové bázi, třeba vosk na parkety. Odléval jsem z Epoxidu 1200, ale peklí mě dlouhá doba schnutí, obtížné dávkování tak malého množství a taky jeho hustota. Snad někde vypátrám něco vhodného na odlitky. Zatím jsem zkoušel Dentakryl (po nalití se forma vlivem jeho deformací vydula), Purex (málem jsem formu zničil, neboť drží v dírkách více než navzájem, takže musím čistit každou zvlášť).

Četl jsem něco o Translux D150 od Axsonu, ale je toho skoro 2 litry za 1500,-, což se mi jeví býti zbytečné.

Hmm: Internet je zajímavá věc. Hledám, jak se správně píše Dentakryl (Y/I) a v třetím odkazu najdu návod na domácí výrobu Napalmu, Super napalmu, Pyrogelu ale i obsáhlý dokument Technologie výroby jaderných zbraní...

Ještě pohled na přední nástavbu. Drobky na dveřích jsou elektrostaticky držící zbytky po broušení a při focení jsem je přehlédl.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pilot 24 - Dokumentace

Úvod

Pilot 24 - Opravdu naposled?