Den 47

Činnosti 

  • Již jsem se pevně rozhodl postavit Pilota ve verzi 25. Podle fotek doplňuji chybějící výstupek pod světlíkem na kormidelně, prořezávám vstup do podpalubí, abych se mohl vyřádit s dveřmi, promýšlím umístění antény a psychicky se připravuji na situaci, kdy budu muset na trupu odstranit horní část zábradlí a nalepit ji z druhé strany, možná se při tom sveze i přesnější odstín laku, který se mi podařilo sehnat...

Na obrázku je pata stožáru.

Do stojanové vrtačky jsem upnul frézu z Dremela, do svěráku pod vrtačkou kus dřevěného obkladu a v jeho drážce jsem posunoval stožár tak dlouho, až jsem vyfrézoval drážku pro bužírku. Do bužírky zasunu anténu z přijímače. Bužírka je vlepena do drážky epoxidem a zatmelena.

Světlík a otvor do podpalubí.

Ještě vymyslet, jak to udělat, aby dveřmi nenatekla voda do podpalubí. Další změnou jsou rámy kulatých okének, které na 25 nejsou. Nakonec jsem okna vyrobil z trubiček, zalepil a dotmelil. Ve finále je jen potřeba jejich vnitřek natřít bílou barvou.

Staré rámy jsem odbrousil bruskou, tj, jak se kroužky zahřály, epoxid povolil.

Vyvýšenina pod světlíkem kormidelny je vyrobena z balsy. Příště si ale dám tu práci a vyřežu ji z překližky, protože se balsa dost mizerně brousí. Furt z ní trčí nějaké chlupy.

Zrušil jsem na každé straně dvě okénka a po jednom přidal před schůdky. Ještě jsem měl zatmelit připravené dírky pro zábradlí, které je umístěno kapku jinak, ale na to jsem si vzpomněl, jak seznáte, dost pozdě 😕.

Pod dveře kormidelny jsem zalepil stupeň schodu. Ve finále jej polepím nějakým strukturovaným povrchem.

Celkový stav, furt si lámu hlavu, jak zkrátit bezbolestně sloupky zábradlí o 2 mm, abych na ně mohl nalepit zábradlí nové.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pilot 24 - Dokumentace

Úvod

Pilot 24 - Opravdu naposled?