Den 41

Činnosti 

  • Průvlaky.
Dneska tvoříme průvlaky.

Jen pro doplnění, druhou oděrnou lištu jsem přilepil stejně jako první s tím rozdílem, že ji ve správné poloze přidržely špendlíky, neboť pro kramlíky již nebyla dostatečná opora. A koupil jsem na ni nové lišty, které nejsou tak lámavé, jako ty původní.


Ač jsem se snažil mít otvory stejné, tak jsou každý jiný (v rozumných tolerancích). Proto jsem si vyrobil tohle měřidlo, které slouží zároveň jako přípravek k výrobě očka pro lemování průvlaku. Materiálem byly zbytky televizní antény, tj. hliníkový drát průměru 5 mm.
Postup je následující: napřed zasuneme přípravek do otvoru v zábradlí a tužkou si na něm označíme, kam až se jej podařilo zasunout. V místě značky pak z měděného drátu navineme očko.

Až později jsem si uvědomil, že by nebylo od věci oba konce spájet a obrousit, ušetřil bych si otravné tmelení mezery mezi konci drátu.

Poznámka: drát je vyroben pravděpodobně protahováním a je tedy značně zpevněn a špatně se s ním pracuje. Proto jej napřed zahřejte do červeného žáru a potom nechte schládnout. Pak se bude podstatně lépe ohýbat.

Očka jsem přilepil epoxidem a přidržel plastovým kramlíkem.

Než se lepidlo pod očky vytvrdilo, navrtal jsem otvor pro kotvu a vyrobil chráničku trupu kolem tohoto otvoru.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pilot 24 - Dokumentace

Úvod

Pilot 24 - Opravdu naposled?