Den 40

Činnosti 

  • Sloupky zábradlí
Postup je poměrně jednoduchý: nařezat 4 proužky překlížky a potom z nich postupně ukrajovat, podle potřebé délky, jednotlivé sloupky, ty potom přibrousit a přilepit.

Kapku jsem si to zjednodušil, překližku jsem nařezal skalpelem podle ocelového pravítka, potřebnou délku označil tužkou, sloupek upnul do mini svěráčku a uřezal americkou pilkou. Potřebné zaoblení a doladění délky jsem zhotovil až po přilepení.

Mini svěrák v Maxi svěráku a americká pilka. Řezaný plátek je již upnut. Maxi svěrák jsem nepoužil, protože je moc humpolácký a do překližky by vyrazil otisk svých čelistí.

Nařezané zábradlí jsem postupně pokládal na určená místa. Řezal a lepil jsem epoxidem nadvakrát (na každou polovinu trupu zvlášť).

Základnu některých sloupků bylo potřeba zbrousit pod určitým úhlem. Na obrázku je jednoduchý přípravek (úhelník, ruka, brusná deska, úhel se stanovil od oka).

Tak, a tady je již paluba s nalepenými sloupky zábradlí. Sloupky jsou již zkráceny a mají vybroušeny rádiusy. Nahrubo jsem brousil Dremelem, doladil jsem brusnou kostkou, hranky šmirglem jen tak v ruce.

Detail sloupků zábradlí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pilot 24 - Dokumentace

Úvod

Pilot 24 - Opravdu naposled?